Laborant - 2 ploegen

Functieomschrijving

De investering in bio-gebaseerde chemie versterkt de opportuniteiten van Stora Enso om fossielgebaseerde materialen te vervangen door hernieuwbare en recycleerbare materialen. Om ons pilot plant team te versterken gaan we op zoek naar een dynamische collega voor de job van:

                                                                       Laborant Pilot plant

Het labo binnen de pilot plant is jouw speelterrein. Samen met de Chemische Analist ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werking. 

Concreet sta je in voor het nemen en het nauwkeurig analyseren van stalen, alsook het opvolgen van experimenten. Dankzij jouw kritische analyse van de resultaten, kan het proces bijgestuurd en geoptimaliseerd worden. Je denkt mee over continue verbetering van procedures en methodes. Meer gangbare analyses worden door de operatoren uitgevoerd.  Je zal hen daarbij ook assisteren. De resultaten worden gerapporteerd via Excel, Powerpoint, Word en LIMS (Laboratory Information Management System).

Je voert tevens troubleshooting, callibraties en onderhoud uit op de labotoestellen en meetinstrumenten. 

De stock van de labo-verbruiksgoederen wordt door jou opgevolgd en aangevuld waar nodig. Het administratief beheer van grondstoffen en eindproducten van de pilot plant maakt tevens deel uit van jouw taken.

Je zal opgeleid en ondersteund worden door het locale pilot plant team en het analytisch team van het Innovatie center in Zweden. Je rapporteert aan de pilot plant manager.

Onze verwachtingen
  • Je behaalde een Bachelor in de Chemie of bent intussen evenwaardig door jouw opgebouwde relevante ervaring.
  • Je hebt een aantal jaar ervaring in een analytisch labo, bij voorkeur in de chemische industrie.
  • Jouw analytisch denkvermogen is sterk ontwikkeld. Je verwerft snel inzichten en bent kritisch ingesteld. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en levert betrouwbaar werk af.
  • Bij voorkeur heb je een grondige kennis van volgende labo-apparatuur: HPLC-RID, HPLC-VWD en  GC-FID.. Andere technieken zoals spectrofotometrie en titraties zijn je tevens niet onbekend.
  • Veiligheid zit in jouw DNA en krijgt dan ook jouw topprioriteit.
  • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels, zowel gesproken als geschreven.
  • Je werkt graag zelfstandig zonder jouw teamgeest te verliezen.
Werkregime

Twee-ploegen systeem: vroege shift van 6h tot 14h of late shift van 14h tot 22h, van maandag tot vrijdag.

Aanbod

Je komt terecht in een internationaal bedrijf, waar we onze visie 'Do good for the people and the planet' en 'Do what's right' nastreven. Een afwisselende, interessante job in een boeiend internationaal bedrijf. Je wordt uitgedaagd om een eigen stijl en aanpak te ontwikkelen binnen een dynamische procesomgeving. 

De job als laborant in de pilot plant is een gevarieerde en uitdagende job in een hoogstaande technologische omgeving binnen een internationale context. 

We bieden een compititief remuneratiepakket, aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen.

Solliciteer

Interesse? Contacteer ons:
Stora Enso Langerbrugge N.V. - Human Resources - Wondelgemkaai 200, 9000 GENT
E-mail: langerbrugge.jobs@storaenso.com
Telefoon: 09/257 73 12