Onze visie

Do good for the people and the planet. Replace non-renewable materials with renewable products.

Lead. Do what's right

Ons doel en onze waarden zijn het fundament van Stora Enso wereldwijd.

Wij kiezen voor een hernieuwbare toekomst

Bomen

Bomen - onze belangrijkste grondstof - groeien terug: zij zijn hernieuwbaar. Wanneer recycleerbaarheid niet meer voldoende is, is hernieuwbaarheid iets wat ons onderscheidt. Onze op hout gebaseerde producten slaan ook koolstof op, helpen mondiale opwarming tegen te gaan en veel van deze producten zijn biologisch afbreekbaar. Wij bevinden ons in het hart van de bio-economie.

Wij zijn op weg om plastic en andere niet-hernieuwbare materialen te vervangen. Wij geloven dat alles wat vandaag gemaakt is op basis van fossiele grondstoffen, morgen uit een boom gemaakt kan worden.

Wij worden gedreven door waarden

Renewable

Stora Enso wordt trots gedreven door haar doel en waarden. Onze doel is Goed doen voor mens en planeet. Vervang materialen op basis van fossiele grondstoffen door hernieuwbare oplossingen. Het doel onderstreept onze overtuiging dat Stora Enso een bijdrage kan leveren aan een groenere planeet.

Met onze Waarden – Leiden en Doen wat Goed is –, willen we een voorbeeld zijn in alle aspecten van ons bedrijf maar ook op het gebied van duurzaamheid. Wij vragen ons voortdurend af: wat kunnen we nog meer doen, wat kunnen we nog beter doen? Ons aan de wet- en regelgeving houden is slechts het begin – het zijn onze waarden die ons gedrag sturen.

Wij zetten ons in voor duurzaamheid

Voor Stora Enso gaat duurzaamheid over het realiseren van concrete handelingen die helpen ons doel te bereiken: "Goed doen voor mens en planeet. Vervang materialen op basis van fossiele grondstoffen door hernieuwbare oplossingen." Dit betekent rekening houden met en het optimaliseren van wisselwerkingen tussen de sociale, ecologische en economische invloeden van onze bedrijfsactiviteiten.

Duurzaamheid bij Stora Enso is onderverdeeld in negen aandachtsgebieden waarbij mensenrechten deel uitmaakt van al deze gebieden. Relaties met belanghebbenden en materialiteit dirigeren ons duurzaamheidswerk. Ons doel is een volledig positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Waarden