Stora Enso Langerbrugge

Newslijn

Stora Enso Langerbrugge produceert jaarlijks meer dan 500.000 ton kranten- en magazinepapier op basis van 100% Paper for Recycling, PfR of oudpapier, en stelt zo'n 440 werknemers tewerk.

Check onze vacatures hier!                               

Stora Enso is een vooraanstaande wereldwijde leverancier van duurzame oplossingen voor verpakkingen, biomaterialen, houtconstructies en papier, en maakt deel uit van de bio-economie. Stora Enso gelooft dat alles wat vandaag gemaakt wordt uit materialen van fossiele oorsprong, morgen uit bomen kan gemaakt worden.                                                                                                                                                                                            
In de Gentse haven gevestigd:
Stora Enso Langerbrugge produceert jaarlijks meer dan 500.000 ton gerecycleerd kranten- en magazinepapier op basis van 100% Paper for Recycling, oudpapier. Twee hoogtechnologische sorteerlijnen op het terrein staan in voor een kwalitatieve sortering van het oudpapier.
Stora Enso Langerbrugge exploiteert ook twee bio-energiecentrales die voorzien in alle nodige processtoom en meer dan 70% van de elektriciteitsbehoefte. De papierfabriek stuurt sinds de herfst van 2016 ook groene energie naar Volvo Car Gent via een ondergronds warmtenet. In 2018 werd verder ingezet op additionele hernieuwbare energie door de bouw van drie windturbines op de site om zo op een nog duurzamere manier gerecycleerd papier te kunnen maken.

In 2020 werd geïnvesteerd in een FDCA-pilootfabriek voor de productie van bio-gebaseerd plastic verpakkingsmateriaal.
Stora Enso Belgium staat in voor de verkoop van alle Stora Enso papierkwaliteiten in een aantal West-Europese landen.

Luchfoto
Site Stora Enso Langerbrugge